visscheropreis.reismee.nl

Visscher richting Hue

Hue,

verblijf: 2 nachten, anderhalve dag.
accommodatie: hostel, 10-persoonsdorm

Op 4 Juni, met al meer zelfvertrouwen, verliet ik het hotel en sprong ik met mijn backpack achterop bij mijn easy rider richting het station van Da Nang. Met nog geen idee hoe het treinreizen in Vietnam werkt liep ikhet station binnen om eens op onderzoek uit te gaan.

Cultuurtje van het treinreizen: Het reizen met de trein in Vietnam is een duurdere optie. het vliegtuig is de duurst ende bus het goedkoopst. Waar ik eerst dacht dat het moeilijker was dan in Nederland, blijkt het super makkelijk te zijn. Je koopt een ticket, hebt een stoelnummer in een wagon and that's it. Er is ook maar één perron, dus je kunt niet in de verkeerder trein stappen. In de trein is het een chaos enVietnamezen doen wederom alles om uit de zon te blijven. Zo doen ze de gordijntjes van het raam dicht en gaan ze gewoon met blote voeten op de stoel, I Love it! Je kunt gewoon alles schaamteloos doen, omdat hierhele andere waarden zijn.

De treinrit van Da Nang naarHueis ongeveer 100 km en wordt in de Lonley Planet aangeraden als de mooiste in heel Vietnam. Je tuft hoog door de bergen en langs de zee, prachtige uitzichten! In de trein zat ik naast een hele oude vriendelijk man, die een beetje Engels kon. De man had al heel snel door dat ik graag naar buiten wilde kijken en zei dat ik gewoon in het raam moest gaan zitten, met me voeten op de stoel, zodat ik door de raampjes aan de overkant kon kijken die nog niet gesloten waren door de Vietnamezen (awsome!). Later kwam ik er achter dat er op de WC een raam was waardoor je naar buiten kon kijken, dus ik ben ook nog een tijd vrijwillig op de wc gaan zitten, gewoon om zelf relaxed te kunnen kijken. (STINKEN!!!!!) Eenmaal aangekomen op het station in Hue ben ik achter op een brommertaxi gesprongen richting m'n hostel, weer eens wat anders dan met de taxi (ook 10x goedkoper).

Gearriveerd in mijn hostel voelde ik me gelijk niet meer alleen. Er zijn meer mensen die alleen reizen dan samen, waardoor iedereen enorm voor elkaar openstaat. Gelijk die middag leerde ik al wat meiden kennen. We zijn in de avondsamen uit etengegeaan en hebben allemaal ervaringen over het reizen uitgewisseld. Daar ontmoette ik ook Eva, met wieik de volgende dag een citytourheb geboekt. Het was een tour die ook de counrtyside meepikte. Met twee scooters en onze local guides reden we door de rijstvelden en de kleine dorpjes rond Hue-centrum,maar ook langs de beroemde tombes van de keizers en de citadel van de oude stad. Hue heeft een erg dromerige en schilderachtige sfeer, waardoor ik het echt een hele leuke stad vond.

Speciaal het eten in Hue is echt super! Eva had een lokaal tentje gevonden, waar ze me mee naar toe nam. Hier koken ze alleen alle lokale specialiteiten van Hue. We moesten zelfs drie keerterugkomen om alles te kunnen proeven!

Mijn tijd in Hue was kort maar krachtig!