Backpacker in de startblokken
Beste allemaal,
Ik ben vandaag alweer 5 weken van huis. Wat gaat de tijd hier langzaam. Waar anderen het snel vinden gaan heb ik dit helemaal niet. Het is alweer een tijdje gelden dat ik heb geschreven, maar daar gaat nu weer verandering in komen.
Ik heb de afgelopen twee weken op drie plekken geleefd: Phu Quoc, Can Tho en Ho Chi Minh City. Tijdens deze twee weken is ook mijn ultieme uitdaging onthuld. Ik ga mijn laatste reisweken in mijn eentje backpacken in Vietnam. Afgelopen weekend heb ik mijn ticket geboekt naar Da Nang waar mijn avontuur op 2 juni zal beginnen. Ik kijk er erg naar uit!
Why do you think you can do this on your own?
Het vertrouwen begon al te groeien in Phu Quoc. Hier kreeg ik een enorme kick toen ik in mijn eentje met een lokale gidseen tocht ging maken door het noorden. Hij sprak geen Engels, maar het was fantastisch. Ook heb ik hier geleerd hoe het met nationale vluchten werkt.
Toen we vorige week dinsdag naar huis vlogen was ik zo geinspireerd geraakt in zelf dingen ondernemen dat ik geljikmijn reisgidsen in ben gedoken, ik weet nu precies wat wel en niet realistisch is om te gaan doen op mijn reis en ook waar ik wel en niet heen wil.
Als klap op de vuurpijl kwam er een paar dagen later weer een uidaging op mijn pad. Een meisje dat ik heb leren kennen in Nederland was nu in de buurt van Ho Chi Minh City gekomen. We wilden daar graag afspreken, maar dat moest wel allemaal geregeld worden. Ik heb de organisatie op mij genomen. Bustickets, taxi's, hostel, activiteiten en .... kaartlezen.
Ik heb alles goed voorbereid en dat bleek ook wel aan hoe alles uitpakte. Het verliep allemaal heel soepel,ik heb zelfs in 1 middag leren kaartlezen. Het slapen in een hostel is nog wel iets waar ik erg aan moet gaan wennen, maar het is echt heel leuk. Je ontmoet allemaal mensen die alleen reizen, waardoor je helemaal niet het gevoel hebt dat je alleen bent.
In Can Tho heb ik geleerd heel basic te leven met wat er in de nabije omgeving te koop is, ook ben ik hier helemaal ondergedompeld in de cultuur. Ik weet nu dat ik mijzelf kan redden en hoe ik voor mijzelf een veilig gevoel kan creëren. Veiligheid gaat namelijk nog boven zelfvertrouwen.
Ik ben er klaar voor!!
Meest bijzondere activiteiten van de week
- Phu Quoc PrisonHet eiland Phu Quoc is eigenlijk een voormalige gevangenis. Het is een paradijselijk eiland, maar wat er vroeger gebeurde is echt hells. Alle gevangen communisten werden naar dit eiland gebracht. Het is een marteleiland, waar ook werkkampen waren. De rode wegen die nog overal te vinden zijn, zijn door de Amerikanen aangelegd. Voor meer uitleg ze de fotoreportage 'The American Pupppet Gouvernment'
- HCMC War MuseumWaarvan ik eerst dacht dat het werd aangedikt op het eiland, bleek gewoon allemaal waar te zijn. De foto's laten zien wat er in de oorlog werkelijk in Vietnam is gebeurd. Dat Amerika nog geprobeerd heeft de bewijzen te vernietigen vind ik nog wel het ergste. Ze hebben dan wel geen genocide gepleegd,maar ik vindwat ze allemaal hebben gedaan wel erg in de buurt komen. Ik heb hier een aantal foto's gekocht als souvenir. Wie ze wil zien in NL laat het maar weten!
- Blind Massage In HCMC wilde ik graag een massage. Toen ik las dat er een massage instituut was voor blinde mensen kon ik de verleiding niet weerstaan. Het was echt zo' n aparte ervaring. Als zo'n vrouwtje vraagt of je je kleren uit wil doen, kijk jetoch wel even raar op. Je moet je echt even overgeven aan het moment wil je goed kunnen ontspannen. Dit is me uiteindelijk prima gelukt.
Foto's Phu Quochttp://visscheropreis.reismee.nl/fotos/144128/phu-quoc/
Foto's Amirican PuppetGouverment http://visscheropreis.reismee.nl/fotos/144129/the-american-puppet-gouverment/